InToMission

Handleiding om ZOOM te gebruiken

Je bent van plan om mee te doen aan een online meeting over Global Missions. InToMission gebruikt hiervoor het programma ZOOM.

Benodigdheden
Voor de online ontmoeting heb je in ieder geval een computer nodig, verbinding met internet, een microfoon en eventueel een koptelefoon (dat gaat ruis in het gesprek tegen) en een camera (dit is vaak al standaard op een laptop aanwezig).

Stap 1: Je ontvangt van één van de coaches van InToMission een link waarop je je kan aanmelden voor de ontmoeting die we met elkaar hebben.
Deze link begint altijd met https://zoom.us en vervolgens een uniek nummer.

Stap 2: Klik op de link (ontvangen bij mail of in de app) en download en installeer ZOOM
Wanneer je voor het eerst ZOOM gaat gebruiken zul je het programma moeten downloaden. Dit kun je het beste ruim voor de daadwerkelijke ontmoeting doen. Wanneer je op de link in de mail klikt, ga je naar de website van ZOOM ( www.zoom.us ).

Druk op de link download & run ZOOM. Je krijgt onderin je venster het bestand dat je moet installeren. Als je daarop klikt, wordt het programma geïnstalleerd. Heb je het programma al geïnstalleerd, dan krijg je een melding na het klikken op de link, zoals in de afbeelding hierboven. Druk dan op ZOOM Meeting openen.

Stap 3: Test je microfoon en camera
Wanneer het programma ZOOM opstart, heb je de mogelijkheid om je geluid en beeld te controleren. Dit is prettig, zodat je zeker weet dat je gezien en gehoord wordt in de ontmoeting. Klik daarna op Join with Computer Audio. 


Stap 4: De online meeting!
Wanneer het zo ver is dat we online gaan en je het programma hebt geïnstalleerd, dan ziet het scherm eruit zoals hieronder is afgebeeld. 

Tijdens een online meeting (met meerdere mensen tegelijkertijd) vragen we je het volgende te doen:

  1. Zet bij binnenkomst je microfoon op stil, door op de icoon links onderin te drukken. Zo hoor je ons wel, maar horen andere deelnemers niet je achtergrondgeluiden.
  2. Wanneer je op het chaticoon drukt open je de mogelijkheid om vragen en opmerkingen te typen. Wat je typt is zichtbaar voor alle deelnemers. Wanneer je een vraag hebt of graag het woord krijgt, kun je dat aangeven in de chat. Zo kan diegene die de meeting leidt het woord geven aan wie dat wil, zonder dat we door elkaar praten. Je kunt eventueel ook ons of iemand anders een privébericht sturen via de chat.
  3. Tijdens de meeting kunnen we uiteengaan in kleinere groepen. Wanneer we in groepen uiteengaan, gaat dat automatisch. De kleinere groepen krijgen vlak van tevoren een melding dat de groep hierna gesloten wordt. Daarna komt de grote groep weer samen.
  4. Wil je, om wat voor reden dan ook, de meeting verlaten dan kan je rechts onderin op de knop drukken End meeting. Je verlaat hiermee de meeting. Doe je dat per ongeluk, dan kan je altijd weer opnieuw aanhaken door nogmaals op de link te klikken die je ontving in de e-mail.

We kijken ernaar uit je online te ontmoeten!

InToMission Team