InToMission

Geroepen door een lied

Door Miranda Swijnenburg: Toen wij uitgezonden werden zeiden veel mensen: Wat een grote stap! Maar voor ons, en voor veel andere missionair werkers, liep de weg naar het zendingsveld via kleine stapjes. Het lezen van een boek, het horen van een verhaal, en natuurlijk zelf groeien in geloof en vertrouwen. Allemaal kleine stapjes die ons hart raakten en een stukje harder lieten kloppen.

En hoe is het bij jou gegaan? Was er een preek die je raakte? Een getuigenis of verhaal van een missionair werker op verlof? Een Bijbeltekst die je las tijdens je stille tijd? Of misschien een lied?

Laatst reed ik in de auto te luisteren naar het lied ‘No greater love’ van Steven Curtis Chapman. Een lied geschreven naar aanleiding van de geschiedenis van het verhaal van Nate Saint en Jim Elliot. Ook bekend van het boek “Vijf kruisen in de jungle”. Een lied wat mij raakte en bemoedigde op weg naar het zendingsveld. Ook nu moedigt het mij aan om anderen te ondersteunen in hun missie.

“There is no greater love than this

There is no greater gift that can ever be given

To be willing to die, so another might live

There is no greater love than this

This is the love that God showed the world

When He gave us His Son

So we could know His love forever

Beyond the gates of splendor”

En jij? Welk lied heeft jou aangesproken? Heb je een lied waarin God tot jou sprak om een bepaalde richting in te slaan? Ben jij geroepen door een lied? Pak het lied er nog eens bij en luister er weer eens naar. Herinner de woorden en laat je er door bemoedigen. Laat het ook eens aan een ander horen, en wie weet mag dat voor hem/haar een stapje zijn.