InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Begeleiden thuisfrontteams

Belang van een thuisfrontteam

Veel missionair werkers die naar het buitenland gaan, richten een thuisfrontteam (TFT) of thuisfrontcommissie op (TFC). Dat juichen we van harte toe. Wat ons opvalt, is dat zowel de missionair werker als het thuisfrontteam daar de nodige vragen over hebben, zoals:
– Wanneer heb je een TFT nodig?
– Hoe zet je een TFT op?
– Welke mensen vraag je hierin plaats te nemen en hoeveel?
– Welke rollen en taken nemen zij op zich?
– Welke rol spelen ze in de PR en fondsenwerving?

Wij helpen je graag bij het opzetten van je TFT! Goed om te weten, is dat uitzendende organisaties en/of uitzendende kerken soms hun eigen beleidsplannen en regels hebben voor wat betreft het opzetten van een thuisfrontteam. Check dit vooral even. Vaak is dit niet het geval en dan is het opzetten en organiseren van een goed functionerend thuisfrontteam best ingewikkeld.

Op welke manieren kunnen wij je helpen bij het opzetten van je TFT? We bieden verschillende mogelijkheden aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
– Adviserende gesprekken
– Geven van een workshop voor de missionair werker en zijn of haar TFT
– Het inhoudelijk bijdragen aan TFT-vergaderingen
– Het houden van een bijeenkomst voor de zendingscommissie, diaconaal team, kerkenraad of oudstenraad en/of de voorganger van je gemeente

In een vrijblijvend gesprek bespreken we graag je vragen en wensen met jou.

Online Toerustingsavonden Thuisfrontteams

Thuisfrontteams in transitie!

De veranderende wereld heeft ook impact op de taken van een thuisfrontteam. Hoe ga je hiermee om? Wat voor impact heeft dit op de communicatie en via welke kanalen doe je dat eigenlijk? En hoe werkt dat met het werven van donateurs? Of hoe zet je in deze tijd een thuisfrontteam op? Waar moet je als thuisfrontteam van op de hoogte zijn als werkers nu terugkeren naar Nederland of zich hierop voorbereiden? En hoe kan je als thuisfrontteam oog hebben voor de kinderen van zendelingen? Om thuisfrontteams te helpen bij deze en andere vragen organiseren we samen met Missie Nederland online toerustingsavonden via Zoom.

Handboek voor Thuisfrontteams

Handboek voor thuisfrontteams

Margriet Muurling (oprichter, coach en trainer) van InToMission schreef een handboek voor thuisfrontteams. Het handboek is getiteld: ‘Ga samen op weg!’ en kost €12,95. Te bestellen via InToMission. Het is ook mogelijk een e-book te kopen voor de prijs van € 9,99. Het boek is een handig hulpmiddel voor het opzetten en vormgeven van nieuwe thuisfrontteams. Ook kan het gebruikt worden door bestaande thuisfrontteams om zich verder te ontwikkelen op gebieden als: visie, beleid, fondswerving, communicatie, cultuurverschillen, verlof en re-entry.

Bij de meeste hoofdstukken tref je praktische tips en literatuursuggesties aan. Ook zijn er verschillende opdrachten in opgenomen. Een aanrader voor iedere missionair werker en zijn of haar thuisfrontteam!

Bestel hieronder het handboek