InToMission

Jij in hun wereld!

Thuisfrontteams

Wat is een thuisfrontteam (TFT) of thuisfrontcommissie (TFC)? Hoe zet je een thuisfrontteam op? Welke taken en functies zijn belangrijk in een thuisfrontteam? Hoe doe je PR en Fondswerving? 

InToMission wil graag mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan begeleiden in het opzetten van een thuisfrontteam. Soms hebben organisaties hun eigen beleidsplannen en regels voor het opzetten van een thuisfrontteam. Maar ook vaak is dit niet het geval en is het één grote puzzel om te ontdekken waar je moet beginnen om een thuisfrontteam op te zetten. Ook als je vanuit je eigen kerkelijke gemeente wordt uitgezonden en er is niet echt sprake van een zendingsorganisatie of een ander overkoepelend orgaan op het gebied van zending, is het soms lastig om dit allemaal zelf op te zetten en te organiseren. 

InToMission geeft advies en begeleiding bij het opzetten van een thuisfrontteam. Dit is mogelijk in de vorm van gesprekken, vergaderingen en workshops voor de missionair werker en alle thuisfrontteam leden. Maar ook is het mogelijk om een bijeenkomst te houden voor een zendingscommissie, diaconaal team, kerkenraden, voorganger of voor de betrokken oudsten van een kerkelijke gemeente.

InToMission geeft diverse workshops voor thuisfrontteams. Dit kan alleen met je eigen thuisfrontteam zijn, maar het is ook mogelijk om dit met mensen uit verschillende thuisfrontteams te doen. Neem als je meer wilt weten gerust contact met ons op hoe en op welke manier wij je van dienst kunnen zijn.

Ga samen op weg! Handboek voor thuisfrontteams

“Ga samen op weg” is een handboek voor het opzetten en vormgeven van thuisfrontteams. Ook kan het gebruikt worden voor bestaande thuisfrontteams om verder na te denken over hun visie, beleidsdocumenten en over het algemeen functioneren van hun team of over andere relevante onderwerpen, zoals fondswerving, culturele issues, verlof en re-entry.

De meeste hoofdstukken sluiten af met een aantal literatuur suggesties behorend bij het onderwerp. In een aantal hoofdstukken wordt er zowel in de tekst als bij de opdrachten verwezen naar werkbladen die gebruikt kunnen worden bij het onderwerp. Deze werkbladen zijn vrij te downloaden of je vindt daar de link naar de desbetreffende website waar je het werkblad kan aanvragen of downloaden.

Dit boek is geschreven door Margriet Muurling-Wilbrink. zij heeft zendingservaring opgedaan in o.a. Cambodja, Albanië, Oost Europa en Afrika. Sinds 2009 is zij als oprichter, coach en trainer, betrokken bij InToMission.

Privacy statement
Disclaimer
Klachten formulier
Inloggen e-portfolio

mail: info@intomission.nl
Tel:   +31 6 20570180

Copyright (c) InTomission 2020

Vul je mail adres in en ontvang onze nieuwsbrief