InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Third Culture Kids

Een Third Culture Kid groeit of groeide een deel van zijn of haar jeugd op in het buitenland in een andere cultuur. Het kind groeit bijvoorbeeld op in een Nederlands gezin, maar woont samen met zijn of haar familie in een ander land met een andere cultuur. Het kind krijgt met twee of zelfs meerdere culturen te maken, als zijn of haar ouders bijvoorbeeld uit verschillende landen komen of als het kind met zijn of haar ouders in verschillende landen verblijft. Zo’n kind vormt een eigen ‘derde cultuur’. Vandaar de naam Third Culture Kid (TCK).

TCK’s doen vaak mooie ervaringen op in het buitenland. Ze maken veel veranderingen mee en zijn vaak sterk. Ze zijn flexibel en leggen makkelijk sociale contacten. Maar er zit ook een keerzijde aan. TCK’s krijgen te maken met een aantal uitdagingen. Het is soms zoeken voor hen naar wie ze precies zijn en waar ze nu echt thuishoren. Sommige kinderen moeten (regelmatig) afscheid nemen van een plek waar ze zich thuis voelen. Zij kunnen soms rouw ervaren. 

Aandacht voor deze kinderen is belangrijk. Vanuit InToMission willen we deze kinderen en ouders ondersteunen tijdens hun voorbereiding, uitzending en terugkeer. We vinden het belangrijk dat de kinderen zowel in Nederland als daarbuiten tot volle bloei komen. We helpen deze kinderen (en hun ouders) graag bij de voorbereiding op hun verhuizing, tijdens onzekere periodes in het buitenland en als ze zich weer willen settelen in Nederland. Wil je weten wat we voor jouw gezin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.


Family2Mission

Samen met andere zendingsorganisaties organiseren we jaarlijks (online)ontmoeting voor gezinnen die zich aan het voorbereiden zijn om weg te gaan.

TCK begeleiding

Ondersteuning en begeleiding voor gezinnen met hun kinderen.

Gezinsdebriefing

Debriefing voor jullie als gezin bij jullie thuis.