InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Re-entry

Re-entry staat voor terugkeer. Het opnieuw integreren in de Nederlandse samenleving. Een proces dat veel vraagt van missionair werkers, maar ook van hun thuisfrontteam, kerk en verdere omgeving. Wanneer je terug komt in Nederland dan word je heen en weer geslingerd door allerlei emoties. Je bent blij dat je weer terug bent op een bekende plek, bij familie en vrienden. Je bent weer ‘thuis’ en tegelijk ook weer helemaal niet. Je hebt afscheid genomen van een plek die ook jouw ‘thuis’ was geworden. Je hebt afscheid genomen van mensen die je lief zijn. Je bent in transitie! Het is heel normaal dat dit heel ingewikkeld voelt. Vind je het lastig om hier een weg in te vinden? Start het re-entry traject!

In het re-entry traject krijg je inzicht in de transitie die je doormaakt en de emoties die hierbij komen kijken, maar je krijgt ook zicht op hoe jij je leven met jouw visie en roeping weer vorm kan geven in Nederland.

Re-entry traject:

 1. Check out Mission
  Een kennismaking die al kan plaats vinden als je nog in het buitenland bent. We kijken samen hoe je vorm kan geven aan afscheid nemen en het voorbereiden op je vertrek en aankomst in Nederland.
 1. Checkin’ Re-entry
  Wat is een re-entry proces en waar sta je nu? Wat betekent het om in transitie te zijn? Zijn er nog praktische dingen die je moet regelen om je uitzending goed af te ronden?
 1. Checkin’ Emoties
  Hoe heeft een re-entry proces invloed op je emoties?
 1. Checkin’ New You
  Wie ben ik nu in Nederland? Wat is mijn roeping in Nederland? Wat kan ik nu in Nederland doen?
 1. Checkin’ Connections
  Hoe werkt het met mijn relaties in Nederland? En kan ik nog contact onderhouden met al mijn vrienden en collega’s in het buitenland?
 1. Checkin’ Home
  Hoe geef ik mijn leven in Nederland weer vorm? Wat vind ik belangrijk in Nederland?

Een re-entry traject geeft je de kans om een stap terug te doen. Een kans om de balans op te maken van wie je bent, wat je wilt met relaties, je loopbaan en wat je belangrijk vindt in het leven. Het is ook mogelijk om vanuit dit re-entry traject een doorverwijzing te ontvangen om nog een aantal extra gesprekken te doen over loopbaanbegeleiding.

Meer informatie kun je vinden op www.reentry.nl