InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Organisaties

Wij vinden het belangrijk dat missionair werkers vanuit een kerk of gemeente worden uitgezonden. In onze gesprekken met hen bespreken we dan ook altijd welke rol een (kerkelijke) gemeente kan spelen in de uitzending van de missionair werker(s). Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn:
– Is er een kerk die de missionair werker kan uitzenden?
– Op welk gebied kan en wil deze kerk de missionair werker ondersteunen? Daarbij kun je denken aan pastorale, praktische, financiële en/of geestelijke steun.
– Hoe kunnen (zoveel mogelijk) gemeenteleden betrokken worden bij de uitzending?
– Komt de kern van het thuisfrontteam uit de gemeente?

We vinden het heel belangrijk dat missionair werkers voorafgaand aan hun uitzending een groot en stevig netwerk om zich heen bouwen. Samen met de missionair werkers en hun kerk gaan we hiermee aan de slag. Kijken of en welke ontwikkelings- of zendingsorganisatie een rol kan spelen bij de uitzending, maakt hier ook deel vanuit. Dat kan een Nederlandse organisatie zijn, maar ook een internationale of lokale organisatie. Met deze partijen bouwen we samen aan een stevig en duurzaam netwerk rondom de missionair werkers.

Sommige organisaties en kerken hebben veel ervaring met het uitzenden van zendelingen en ontwikkelingswerkers. Er zijn ook nogal wat kerken, organisaties en stichtingen die hier weinig ervaring mee hebben. Wij delen graag onze kennis en kunde met hen, om er samen voor te zorgen dat de missionair werkers vooral met hun roeping bezig kunnen zijn, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de financiële en praktische randvoorwaarden van hun uitzending. Denk jij nu: dat steuntje in de rug kan onze kerk, organisatie of stichting wel gebruiken! Neem dan contact met ons op.