InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Marieke Haak

Mijn naam is Marieke Haak-de Wit. Ik ben geboren en opgegroeid in Pretoria, Zuid-Afrika, en ben getrouwd met Christiaan. Toen wij een relatie kregen, wist ik dat wij een ‘MAF-leven’ tegemoet gingen. De commitment voor het leven met Christiaan was ook een commitment voor een roeping binnen Mission Aviation Fellowship.

Als 23-jarige had ik al sterk het gevoel dat ik betrokken wilde zijn bij zendings- en ontwikkelingswerk, maar hoe wist ik toen nog niet. Nu, 24 jaar later, hebben wij in Zuid-Afrika (2 jaar), Lesotho (9 jaar), Kenia (9 jaar) en in Nederland (3 jaar) gewoond en gewerkt voor MAF, en hebben wij 4 prachtige kinderen gekregen. Gedurende deze tijd was het zeer verrijkend en goed om met veel mensen uit verschillende culturen op te trekken en in dienst te zijn van de roeping tot dienstbaarheid in Gods Koninkrijk. Wij kijken dankbaar terug op hoe wij gedragen zijn in alles wat wij als gezin hebben meegemaakt.


Met al deze ervaringen wil ik graag een bijdrage leveren binnen InToMission: als moeder van 
Third Culture Kids (TCK) en als vrouw van een MAF-piloot. Door de transities die wij zelf hebben meegemaakt, maar ook de hoogte- en dieptepunten van een uitzending waar je je roeping een plek moet geven. Ik heb geworsteld met vragen over de toekomst van ons gezin, hoe hun leven zal verlopen als TCK’s en hoe dat zich verhoudt tot je eigen roeping. Ook weet ik, als moeder, hoe de mooie en moeilijke momenten die je meemaakt met opgroeiende en studerende kinderen, hen en onszelf hebben gevormd tot wie we zijn. Ik ben vooral dankbaar voor al die jaren dat wij in Afrika mochten wonen en werken. Wat een mooi geschenk is dat geweest.

Het leuke is dat ik niet alleen als ervaringsdeskundige betrokken kan zijn, maar ook als Davis-Counselor (leercoach) en counselor. Ik heb 5 jaar gewerkt als ‘Learning Support Specialist’ bij Rosslyn Academy in Nairobi en werk momenteel op de Internationale School Groningen als counselor/jongeren begeleider. Mijn bijdrage in InToMission zal voorlopig vooral gericht zijn op kinderen, tieners en jongeren. Ik bied (online)begeleiding en coaching aan voor beelddenkers: creatieve, probleemoplossende visuele denkers, die moeite hebben op school zich met aandacht te richten op schrijven, lezen en/of rekenen, maar ook als er een diagnose bij komt kijken zoals dyslexie, ADHD, dyscalculie of dysgrafie. Ik ben bezig met het behalen van een licentie voor het begeleiden van kinderen waar autisme een uitdaging is. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om de juiste hulp te vinden tijdens je uitzending, en daarom wil ik er graag zijn voor zendingsgezinnen waar leerproblematiek, autisme en/of transitie stress bij hun kinderen zorgen oproepen. 

Door al die jaren heen hebben wij ervaren dat wij gedragen zijn; een van de teksten die altijd weer naar voren kwam was Jesaja 41:10. ‘Wees niet bang, ik ben bij je. Kijk niet angstig rond, want ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en ik kom voor je op.

Wil jij begeleid of gecoacht worden of zoek je hulp voor je kinderen? Neem dan contact met ons op.