InToMission

Burn-out

Vermoeidheid? Stress? Burn-out? Wat is wat?

Opgebrand, uitgeblust, leeg, op… allemaal woorden die je verschillend kan gebruiken. De ene persoon kan er na een dagje rust weer tegenaan, bij een ander betekent het dat hij/zij een jaar lang niet kan werken. We hebben allemaal een andere gevoel en invalshoek als we deze woorden horen. Wanneer ben je gewoon een beetje moe? Wanneer moet je aan de bel trekken?

Binnen ITM willen we graag dat missionair werkers gezond gaan, zijn en blijven op het veld. Soms is er een tijd van meer stress, of zelfs klachten van overspannenheid tot eventueel zelfs een Burn-out. In die tijd willen we ook bekwaam begeleiden en hebben twee van onze medewerkers een verdiepende cursus gevolgd om hier handvaten in te kunnen bieden. 

Wij beginnen een traject altijd met een basis stress test om te kijken waar jij zit in de batterij:

We werken met de methode van het CSR centrum die een nauwgezet model hebben gemaakt per fase van Oververmoeid tot Burn-out. Lees ook meer hierover op een blog van Hillie van der Horn over wat is vermoeidheid, wat is stress, en wat is een burn-out. 

Heb jij klachten die meer op vermoeidheid wijzen? Zit jouw batterij in het geel, oranje of rood? Wij kijken graag samen met jou naar wat jij nodig hebt om weer een groene batterij te krijgen.