InToMission

InToMission

Jij in hun wereld!

Begeleiding long-term

Als je als missionair werker aan de slag gaat in Afrika, Azië, Europa of Latijns-Amerika komt er veel op je af. Zowel voor je vertrek als tijdens je verblijf en na je terugkeer. Hoe fijn is het dan als je hierbij persoonlijk begeleiding krijgt?

Uit eigen ervaring weten wij hoeveel er bij een uitzending komt kijken. En ook hoe plezierig het is als een ervaren iemand daarbij met je meekijkt en -denkt. Daarom bieden wij missionair werkers een compleet begeleidingspakket aan.

Begeleidingspakket

Wat valt er binnen het begeleidingspakket?
Het begeleidingspakket bestaat uit vijf onderdelen:

1. To Mission – begeleiding bij de voorbereiding
2. Together into Mission – begeleiding van je thuisfrontteam
3. In Mission – ondersteuning tijdens je uitzending
4. After Mission – nazorg na je terugkeer
5. Debriefing – je verhaal vertellen, na je terugkeer of tijdens je verlof

We lichten deze vijf onderdelen graag hieronder toe.

1. To Mission

In deze eerste fase komen er heel wat vragen op je af. Bijvoorbeeld:

– Wat is precies mijn visie?
– Hoe wil ik uitgezonden worden?
– Hoe kan ik mijn gemeente hierbij betrekken?             
– Waarom heb ik een thuisfrontteam nodig en hoe zet ik dat op?
– Hoe werf ik fondsen?
– Aan welke (praktische) dingen moet ik allemaal denken?

Wij hebben veel ervaring met deze en andere onderwerpen rondom de voorbereiding. We helpen je graag bij dit proces door middel van een aantal gesprekken. Daarnaast maak je tijdens deze fase ook een veerkrachtassessment. De adviezen vanuit dit assessment worden meegenomen in het traject van begeleiding tijdens je uitzending. Ook wordt elke missionair werker gevraagd om een missionplan te maken. Daarin beschrijf je onder meer je doelen en stel je een begroting op. We maken hierbij gebruik van een beveiligd digitaal e-portfolionetwerk.

2. Together into Mission

Goede ondersteuning vanuit Nederland is heel belangrijk voordat je uitgezonden wordt. Daarom raden we iedere missionair werker aan om een thuisfrontteam op te richten. Die steunt jou door middel van gebed, fondsenwerving en pastoraat. Daar komt best veel bij kijken en daarom gaan we graag voor je vertrek drie of vier avonden samen met jou en je thuisfrontteam aan de slag. Tijdens je uitzending spreken we één keer per jaar met je thuisfrontteam af. Desgewenst kan dat ook vaker. Meer informatie vind je hier

3. In Mission

Tijdens je uitzending ga je waarschijnlijk heel wat meemaken. Dat kunnen mooie, maar ook moeilijke dingen zijn. Het is lastig om dit over te brengen aan je achterban. Er zijn maar weinig mensen die echt snappen wat jij meemaakt. En die begrijpen hoe je je voelt als dingen misschien niet zo lopen als je had verwacht. 
Doordat onze begeleiders ook uitgezonden zijn geweest, begrijpen ze je goed. Je krijgt binnen InToMission een vast aanspreekpunt. Zij zal je maandelijks persoonlijk begeleiden via Skype, telefoon, mail en persoonlijke gesprekken tijdens je verlof. We bespreken ook graag met jou de mogelijkheden van een bezoek aan jouw project.

4. After Mission

Als je terugkomt, is de overgang vaak heel groot. Jij bent veranderd. Je familie en vrienden zijn veranderd. Nederland is veranderd. Je kunt je dan alleen en onbegrepen voelen. Je hebt je zolang met heel andere dingen beziggehouden. Opeens zit je weer in het rijke westen met al zijn drukte en regels. Het voelt onwerkelijk en maakt je misschien zelfs wel wat onzeker. Hoe houd jij je dan staande? 
Het is dan heel goed om een re-entrytraject in te gaan. Dat is een op maat-traject, dat een paar weken na je terugkeer van start gaat. Na zes maanden ronden we het af. De meeste re-entrytrajecten bestaan uit zes tot acht gesprekken. Als er sprake is van traumatische ervaringen of burn-outproblemen verwijzen we, waar nodig, door naar andere instanties.

5. Debriefing

Debriefing is vooral: je verhaal vertellen en terugblikken op de achterliggende periode. Soms is het goed om eerst een debriefing te doen, voordat je begint met een re-entrytraject. Dit helpt je om de dingen die gebeurd zijn een plek te geven. Hetzelfde geldt ook voor alle veranderingen, in jezelf en om je heen, waarmee je te maken krijgt. De debriefing zorgt ervoor dat je vooruit kunt kijken en helpt je weer te settelen in Nederland.

Kosten begeleidingstraject
De kosten van het begeleidingstraject bespreken we graag met je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We adviseren je om ze mee te nemen in je begroting. We sturen je maandelijks een factuur.